25 November 2011

Percutian Sementara

Yah... aku sekarang di gelar penganggur terhormat... sebab n punca nya adalah selepas mengalami kemalangan yg tak beberapa teruk hari tu... so keje aku duduk rumah.... makan...tidoq.... adoii memang lg besaq la mcm ni kan..... tapi dalam masa yang sama aku tengah cari keja tetap... kalau boleh tak mau dah keja sementara........ Letih kot  keja sementara.... gaji tak banyak satu hal..dah tu takut sat g tak sama dengan apa yang aku belajar.. kan merugi kan..... memang la cari pengalaman... tp kalau keja dalam bidang yang tak sama dengan apa yang aku belajar pun susah juga... so jalan terbaik aku hantar ja resume ke merata2 hospital yang sepatutnya... mana tau kot2 lah ada rezeki..... haaaa tp sepanjang bulan ni keja aku berjalan2 lah.... ni ada la beberapa keping pic aku untuk dikongsi... dah memang hobi aku kan kongsi pic..so terima ja lah........


First Time masuk Haagen Dazs..serius mahal.. nasib baik uncle aku yang belanja... ehehhe



ni plak kat QB 


ni makanan kat The Manhattan Fish Market... Fuhhh Sedab gila la... dia nya makanan lauk fresh!!



ni plak makan kat Johnny Restaurant ..fuhh sedap gakk

So nampak sangat la JALAN2 Isi Perut... Nthen gaduh la gemuk...gemuk... heheheeheh apa2 pun Enjoy!!!


*sorry la aku tak berkesempatan nak Update Blog ni.....
ada sedikit sifat malas... ehhehe ... hati dan perasaan.... Im Happy With somebody......

22 November 2011

Fuhhh... im So Happy.... yg pastinya bukan aku ja yg happy tapi seluruh rakyat malaysia... sgt2 seronok meraikan Kemenangan Malaysia menentang Indonesia.... Kesian pemain harimau muda yang menempuh banyk gila dugaan...cabaran...dan rintangan.. apa2 pun aku mengucap kan JUTAAN TAHNIAH kepada pemain bola sepak Malaysia sebab dah berjaya menundukkan Indonesia... lambat plak aku pos kan.....

 Malaysia MEnang!!!!!

02 November 2011

Nasal Bone Fracture Reduction

Aku sebagai seorang jururawat dah rasa mcm na perasaannya nk kena hadapai pembedahan.... Dah rasa mcm mana kena Bius Under GA..mcm mana rasanya kena baring dalam dewan bedah dengan berpakaian Gaun OT... serius comei.hahahahaah SEmua ni sbb hidung aku yang patah.. mak aiii memang sakit................
erm..... 1.11.2011 tarikh bersejarah dimana aku telah menjalani pembedahan untuk membetulkan tulang hidung aku yang patah dan senget sikit......... Dah masuk dalam dewan bedah.... Pukul 10.30 pg....... pas tu leh plak sembang2 dgn staf2 nurse n DR bius yang ada kat dalam bangunan ACC Hospital Penang Di tingkat 2.... Nasib baik la staf2 semua baik n sudi merapu2 dengan aku yang ketakutan ni..... Takut gilaaaaaaa... tambah2 bila dah baring atas board kat dalam bilik bedah tu..... Mula la satu persatu prosedur... mula2 kena la set line.... Blh plak Dr bius ckp aku nya urat kecik... tak pasal2 kena pakai branula kanak2 yang warna biru.. nasib baik tak sakit.... pas tu DR bius bg aku oksigen... memang sedap.. hahaha dan yang paling sakit bila DR masukkan ubt bius.... fuh pedih gila urat saraf aku...sat ja sebab lepas tu aku dah tak tau apa... yang aku tau bila aku dah sedar  aku perasan ada nasal packing (kapas yang panjang disumbat kedalam hidung aku yang mana aku rasa sngt2 tak selesa... kena sumbat kapas sbb masa prosedur tu..aku jadi pendarahan... ) aku keluar dr bilik bedah tepat jam 12.30pm... lama gak la kan.... dah tu dalam pukul 3.00pm nk kena bukak plak nasal packing ni... hadoii sakit gila laweh.... igtkan dah sudah upanya nk kena scope pakai camera ..masuk kot lubang hidung plak tu... rasa nk muntah pun ada... eyyekkkkk dan ptg tu jugak aku leh baik rumah..... tp Hidung ku berbalut la... ni hah beberapa pic yang sempat aku snap



* Thanks to my Mom yang tunggu dr pagi sampai ke malam... n sedara2 yang tak henti2 kol tanya kabar......... Alhamdulillah aku ok cuma HIDUNG KU BERBALUT COMEI>> eheheh
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...