22 August 2011

Menjelang Syawal

Tahun ni... tahun pertama aku sambut raya sebagai seorang PEKERJA... fulamakk.. maknanya aku kena bg duit raya ka?? hahah ohhh tidak2!! sbb aku nya gaji nk simpan utuk Konvo.. jadi kepada sesiapa yg  nk mx kat aku duit raya tu..batalkan lah hajat n niat murni tu..sbb aku tak dapat nak bg duit raya tu kat hampa semua.....hahah apa2 pun malam raya aku ada tugas penting nk buat iaitu 3G dengan anak tiri aku... (kawan PLKN aku) so aku wajib la 3G dgn cikseed ni....

Haa yang menariknya tahun ni... untuk pertama kali dalam hidup..aku dapat pasang pelita (bukan kat umh aku pun) pasang kat klinik (aku dok umah 13 tingkat) tp dah terasa la meriah nya hari raya...siap pasang lampu raya...gantung2 kad raya.... (sponser by my BOSS)  so aku la tukang mengdecorationkan klinik tu... kira okey la... siap ada lagu raya lg... so patient yg nk dapatkan rawatan tu mesti terus sihat sbb dgq lagu raya,,..
kat klinik sakan aku hias. kat umh tak banyak sgt persiapan..ala kadar ja....kuih raya tak yah ckp la...sah2 beli.ahhaah aku igt nk buat tapi tak buat2 pun lagi... sibuk keja la katakan.... tapi apa2 pun aku hppy la sbb dapat sambut Full puasa kali ni dengan family aku.......
pejam celik, pejam celik  hr ni dah cukup 22 hari puasa..... sat ja masa berlalu..... lagi beberapa hr ja nk posa... tut diaa baju raya aku tak tau la sempat siap ka tak.. Auntyyyy tolong bg siap ye..sian kat sy.....

haaa ni ada la gambaq2 yg tak sebeberapa... yg aku sempat snap....

Sebatang Pelita....

ala pelita de lima batang je pun... sebatang RM 3.70.. hehehe tak mau beli banyk2 bahaya



*cuti raya pertama dan raya ke 3 ja..sapa2 ada cuti lebih meh la derma!!!

10 August 2011

Puasa..... birthday

erm..... alhamdullilah...dah 10 hari umat Islam berpuasa.... Tahun ni aku berpuasa di Penang.. Hope fully in Penang with my lovely Family........ Tahun ni.. Berpuasa Berempat pulak... with my kakak ipaq la......
Tahun lepas aku kat ipoh..still study.. thn ni plak..... kat penang... cepat ja masa berlalu.....Dulu Sibuk2 nk cari makan kat luar..sekarang tiap2 hari makan masakan mak n makin debab la aku..hehehe.
Buat masa ni belum tinggal puasa lagi.. tak tau la esok2 kan.. hehehehehehe Biasa la Perempuan kan........ Normal...
Semalam 9 OGOS 2011 birthday aku.... adeh, dah cukup umur aku 22 tahun...Cepat ja masa berlalu.....
Thanks tu mak aku yang dah ngandung kan aku selama 9 bulan.... nthen bg susu kat aku.. tuakq lampin aku...... jaga aku dr kecik "kuruih kering" sampai besaq "jd si debab yg comei" hehehe...
So aku la kena bg hadiah kat mak aku...sbb tanpa mak aku, sah2 aku tak dak lani..... tp sorry mak...duit tak dak... thnks mak kos cium aku masa wish aku tu.....
Insyaallah.. Kalau di panjang kan usia... Jauh lagi perjalanan aku... bnyk lagi impian aku...... bnyk lg kemahuan dan keinginan aku yang belum tercapai... insyaallah...dengan berkat usaha dan pertolongan dr Allah aku harap segala keinginan aku jd kenyataan......... AMIN...............

*Tak dak sapa pun bagi hadiah.. heeh adeh....:)



SELAMAT BERPUASA......!!!!



hAPPy BesDay FarAh..................


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...