17 July 2011

Rakyat Malaysia 2011!!

Sebelum aku mulakan kata2 aku ni..aku nk mx maaf siap2 kepada sesiapa yang terbaca ni merupakan salah sorang dari Team yg bkl aku cita ni or ada kaitan dgn cita ni....ini just pendapat n rasa tak puas hati aku pada situasi tersebut...
Sebelum aku mulakan cerita...apa kata hayati dulu video ni yang aku terjumpa kat dalam Fb member2 aku..... yg di upload dalam YouTube


Dah Tengok?? So apa perasaan anda sekarang??
Terpulang la apa jua perasaan anda...tapi yang aku tau aku menyampah tgk penyokong2 team tersebut yang telah beramai2 memalukan MANGSA tu...aku tak salahkan penyokong team tu 100% sbb MANGSA tu pun ngokngek yang p pakai baju team Yang tak dak kaitan dgn perlawanan tu pe hal...duduk plak kat penyokong team yg tak de kaitan dgn baju yg dia pakai.. tu salah dia la...tapi masalahnya knp penyokong2 tu nk kena layan MANGSA tu sampai macam tu sekali??????? Weh agak2 la...yang si "Mamat" yang dok tarik-tarik baju MANGSA suruh buka baju,geram aku tgk...
Pada aku la...semua yang ada kat stadium yang pakai baju selain dr baju untuk sokong malaysia...BUKA JA!! sbb nama ja RAKYAT MALAYSIA, IC BIRU, WARGANEGARA, tp sokong team luar!!!! 
 Tak salah nk sokong team luar,tapi kalau team tu VS MALAYSIA...apa salahnya kalau kita sokong NEGARA sendiri?? Pemain bola Malaysia blh kalah mungkin sbb sakit mata tgk penonton yang pakai baju team lain...yang team lain plak seronok la sbb penyokong negara lawan pakai Baju team mereka!! so nak salah kan PEMAIAN BOLA MALAYSIA 100% pun tak boleh....

Jd kesimpulan nya..kita kena tgk diri kita,negara kita dulu sebelum kita nak bagi kelebihan dekat orang luar......

Akhir kata untuk post ni...Renung-renungkan dan selamat beramal!!!

*Bola Oh Bola....Sian

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...