17 July 2011

Rakyat Malaysia 2011!!

Sebelum aku mulakan kata2 aku ni..aku nk mx maaf siap2 kepada sesiapa yang terbaca ni merupakan salah sorang dari Team yg bkl aku cita ni or ada kaitan dgn cita ni....ini just pendapat n rasa tak puas hati aku pada situasi tersebut...
Sebelum aku mulakan cerita...apa kata hayati dulu video ni yang aku terjumpa kat dalam Fb member2 aku..... yg di upload dalam YouTube


Dah Tengok?? So apa perasaan anda sekarang??
Terpulang la apa jua perasaan anda...tapi yang aku tau aku menyampah tgk penyokong2 team tersebut yang telah beramai2 memalukan MANGSA tu...aku tak salahkan penyokong team tu 100% sbb MANGSA tu pun ngokngek yang p pakai baju team Yang tak dak kaitan dgn perlawanan tu pe hal...duduk plak kat penyokong team yg tak de kaitan dgn baju yg dia pakai.. tu salah dia la...tapi masalahnya knp penyokong2 tu nk kena layan MANGSA tu sampai macam tu sekali??????? Weh agak2 la...yang si "Mamat" yang dok tarik-tarik baju MANGSA suruh buka baju,geram aku tgk...
Pada aku la...semua yang ada kat stadium yang pakai baju selain dr baju untuk sokong malaysia...BUKA JA!! sbb nama ja RAKYAT MALAYSIA, IC BIRU, WARGANEGARA, tp sokong team luar!!!! 
 Tak salah nk sokong team luar,tapi kalau team tu VS MALAYSIA...apa salahnya kalau kita sokong NEGARA sendiri?? Pemain bola Malaysia blh kalah mungkin sbb sakit mata tgk penonton yang pakai baju team lain...yang team lain plak seronok la sbb penyokong negara lawan pakai Baju team mereka!! so nak salah kan PEMAIAN BOLA MALAYSIA 100% pun tak boleh....

Jd kesimpulan nya..kita kena tgk diri kita,negara kita dulu sebelum kita nak bagi kelebihan dekat orang luar......

Akhir kata untuk post ni...Renung-renungkan dan selamat beramal!!!

*Bola Oh Bola....Sian

13 July 2011

Pilihan Hati......

sejak dua, tiga, empat menjak ni...Tudnug 4segi tu..aku dah tak pakai...pandang pun edak nyeee... terlipat je dalam laci tudung tu....
Sekarang ni menggedix dgn selendang plak....mcm2 fesyen...... padahal aku bukan reti sangat nk pakai fesyen2 mcm si Bintang Pink pakai..kemas je aku tgk pic2 die...ehhehe
Tak pa..belajar,lama2 ok lah kan..tp sian aku...org lain dah sampai Johor, yg aku baru dok kat Highway Jelapang..apa tak nya...orang lain dah bergaya style yuna la apa la..yang aku baru ni la teringat nk jinak2 try test... ehhehe tp ok gak la kot.... ntah la..aku hentam ja pun..lilit2 dah mcm taliban dah aku tengok,... selagi blh lilit aku lilit la.... janji tak tercekek sudah.t tak pasai2 tersesak n tersangkut pernafasan aku.....
lg pun pakai selendang ni senang sikit..sbb aku malas nk ion.. so kalau selendang ni sah2 tak yah ion..ehhe pandai tak aku?? eee nampak beno pemalas nye....nak wat mcm ne....hehehehehe..........tapi kalau selendang jenis kain licin tu..memang kena ion la..tambah kalau de manik2,..mak aii susah sgt aih nk ion...... yang aku tau aku tak suka la ion2 ni.....heheheheheh

Pecah rahsia yang aku ni pemalas bab2 ion ni!!!
apa2 pun ni la fesyen2 buruk yang sempat aku snap.....

tutt dia...belang2...
(tudung hadiah dr  My Aunty)

Kelabu hitam

suke aku pic ni...hehehe
(nampak comei je n ayu je kan kan kan hahah)

tengok.nampak sgt gila camera............


alahai.....purdah plakkkkk... heheh

* Kurang kemas.....sbb baru nk belajaq........


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...