16 April 2011

Pernikahan abg tersayang

Alhamdulillah....tanggal 16 april 2011 abg aku selamat menjadi suami org.... selesai dah satu majlis Akad nikah antara Abg aku n Baini (akak ipaq aku) so sekarang ni abg aku dah selamat jadi suami org... n aku tak leh dah nk ngengada n manja2 macm dulu2 lg dgn abg aku..ya la abg aku dh ada isterikan.. hehehehe aku happy la..sbb keluarga aku makin bertambah...aku mendoakan agar abg aku n isteria beliau bahagia hingga ke akhir hayat, di dunia dan di akhirat...AMIN....
Pas ni tinggal lagi 2 majlis plak...1 rumah pengantin pompuan, 1 lagi umh aku..... so fa sekarang persiapan 50% dah setle tinggal 50% lagi utk persiapan berikut nya....... aku pun tak dak apa nk story.....
So aku nk rehat kan badan aku... ni ada la sekeping dua pic nikah abg ku.......







Nota Ringkas: Bahagia nye hidup dgn kehadiran insan2 tersayang... n happy with my LOVE!!! and my FAMILY!!!

06 April 2011

Future Study Yang Tak menjadi......

pada mulanya aku dapat tawaran untuk wat post basic midwifery  kat Kolej Mahsa KL... tawaran ni Bos Muslimah Maternity nk sponser..kiranya kalau aku terima aku kena contract keja dgn muslimah maternity utk 5 thn...... 
selepas membuat segala perbincangan aku pun bersetuju menerima tawaran tersebut.... tetapi...sayang amat..... selepas bos aku contact mahsa koelj...rupa2nya....dia nk ambik pelajar yang ada pengalaman kerja selama 2 tahun (sekurang2nya) so... nk dijadikan cerita tak dapat lah aku smbung belajar... sian aku kan kan kan... ehhehe tapi tak pa...rezeki ada dimana2 sahaja..... lagi pun aku dah mula minat dgn bidang kebidanan ni.... insyaallah pas ni kalau ada rezeki aku nk sambung post basic midwifery.....memang besar tanggungjawab yang perlu digalas... ya lah semakin tinggi pelajaran semakin berat tanggungjawab....... sekarang ni aku fokus kerja... n dalam masa yang sama aku still buka buku baca bahagian O&G  (Obstetrics and Gynaecology)sbb nk mantapkan ilmu berkait dengan Masalah2 permpuan, pasal bersalin, n macam2 lg....... 



* sekarang ni bz dengan persiapan abg nk kawin!!!

LESEN LEMBAGA JURURAWAT MALAYSIA

Baru-baru ni aku ada ke Kolej....and aku dah ambil Lesen LJM aku..... Sampai ja kat Kolej...semua lecturer yg nampak aku semua soal aku dgn soalan yang sama
1. Dah dapat kerja??
2. Dah kerja???
3. Kerja dekat Hospital Mana??
4. wahh kenapa dah debab...opsss soalan ni yg aku kurang senang..... hehehehehehe

nasib baik aku dah kerja so tak lah malu sgt nk jawab... kebetulan aku p kolej dgn mak aku..... n yang best... ada soalan dr seorang lecturer....
"Mak you ke?? look like your sister.."
.wah mak aku awek mudaa!!! bangga nya aku.......

selesai semua urusan..aku n mak aku terus bertolak balik penang..kiranya inilah perjalan aku ke ipaoh yang paling singkat.....7.45 am dr Terminal Sg nibong ke medan kid.... n 12.30pm dr Medan goepng ipoh ke Terminal Sg nibong.... Aku sampai umh pkl 3.30 ptg!!! masa yang sungguh singkat......

so sekarang ni aku dah jadi seorng Jururawat berdaftar.... n aku dah ada tanggungjawab yang perlu dilaksanakan........ hope aku dapat wat yang terbaik utk semua masyarakat..... aku nk berbakti pada semua orang.... selagi aku mampu..aku akan buat yang terbaik!!! good Luck for me....
7 February 2011 aku start keja..its mean aku baru ja 2 bulan kerja...jauh lagi perjalanan aku ni...... aku berdoa agar aku dapat menjadi seorang jururawat yang berjaya di dunia dan akhirat...... AMIN



Lesen LJM


* aku dah lama tak jalan2 dgn mak naik bas Ekspress sama2........
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...