16 March 2011

BERChatting

berchating ni sebenarnya tak salah.....tapi bergantung pada niat di hati.....
jangan lah kita berchating sbb nk wat or bersembang benda2 mengarut.....
zaman IT ni memang bagus bagi mereka yang tau manfaatkan kelebihan-kelebihan IT yg semakin canggih ni...aku salah seorang pengguna IT.... dan berminat melayari mcm2 web, mcm2 blog..sbb nk cari ilmu tambahan..bukan itu sahaja..aku dapat tambah koleksi kawan2..dr seluruh tanah air..tak kisah lah dalam malaysia or Luar negara....aku ada facebook, twitter, friendster,Myspace,YM,Skype, tp semua tu saja ja suka2 aku join... yg aku aktif just Facebook n Blog aku ni je....
berbalik pada topik aku, "BERCHATTING" aku sendiri ada join MIRC.... mungkin ramai yg mals dh nk join Chanel ni kan?? tp aku ok ja join kat situ..sbb aku bnyk bersembang kat chanel bukan nya private chat... pada pendapat aku tak salah pun kalau kita berchatting...bg aku, bila aku chatting kat MIRC ni  aku hilang stress... n dapat sembang2 dgn ramai org dalm satu2 masa.....kita leh tanya pendapat org lain. leh kongsi masalah n leh tambah kenalan... tp semua ni bergantung pada niat... kalau elok niat dihati..elok la perjalanan nya...
Aku sendiri tak nafikan, ramai yg on9 kat situ dgn niat yg salah... aku rasa mungkin semua tahu apa yg aku maksudkan?? ya la kan, berchating dgn tujuan nk cari kenalan utk perkara2 sumbang..... tambah dosa ja.....
buat masa sekarang aku seronok berchatting ni sbb aku leh hilang kan stress.... kadang2 aktiviti2 harian ni memenatkan..bila on9, leh hilangkan penat aku, leh gak aku tau perkembangan semasa dr teman2 chating.....
apa2 pun aku jusat nk pesan
"JANGAN SALAH GUNA PENGGUNAAN IT... NIAT KENA BETUL"


Info terbaru: I MISS HIM!!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...