02 February 2011

Bekerja Di Pusat Bersalin

     yahhhh akhirnya dapat gak kerja... tapi hanya.... sebagai pembantu jururawat kat pusat bersalin swasta...
sebb dekat pusat bersalin ni dia tak mau pakai jururawat tp kalau jururawat yg ada kat situ lebih kepada jururawat kebidanan...so aku hanya layak sebagai pembantu ja kat situ.. tapi tak apa la..untuk sementara waktu aku nk dapat keja kat tempat lain...(hospital)....lagi pun sekarang ni memang susah nk dapat kerja...
daripada aku duduk umh...tambah lemak aku..lebih baik aku keje..ada gak faedah nya...
Leh tambah pengalaman.....
leh tambah duit poket....
leh bantu keluarga...
leh enjoy!!!
    tadi Dr kat pusat bersalin tu la interview aku..tp bukan soalan cepu emas... soalan biasa2 ja... n bincang pasal gaji...pasal shift... aku keja 3 shift..sama mcm kat hospitl dulu..tp keja 3 hr n cuti sehari... best2 !! maknanya sementara aku nk dapat keja kat hospital aku akan jadi warga pusat bersalin tersebut la... pas ni leh main dengan baby..tugas yg aku rasa menarik ialah...mandi baby...!! wahhh pas ni pandai la aku jaga baby.....
   Isnin ni aku akan mula bekerja.... isnin kerja pagi...pas tu malam.. nthen cuti....sehari ja cuti..sambung keja ptg,pg n mlm..cuti n berikutnya..... tak sabar nk ambik pengalaman kerja kat situ!! syokk nyaaaa


*mari kita bekerja!! yahooo

2 comments:

  1. wow...
    bes nye...
    tapi mashi takot tgk darah...
    buat nye tetibe kena sambut baby..
    tak ke naye...
    huuu...
    nak mndi kan baby yg kecik pon tak brni...
    haa...
    bape gaji???

    ReplyDelete
  2. gaji okey le..tak dew la bnyk sgt pun...sbb just pembantukan....
    tak de nye kena smbut baby..sbb tu Midwife...
    kena ambik khusus asing plak..baru leh smbut baby....so tgk ibu bersalin n belajar pasal midwife plak......pas ni leh tambh pengalaman.. takut darah?? hehe bahaya2

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...