11 January 2011

Percintaan

Apa yang di maksudkan dgn percintaan??? 
Satu perasaan kasih dan sayang yang mengadungi seribu satu perasaan yang sukar digambarkan…. 
Cinta memang pada Allah…. Tapi yang  dimaksudkan  ialah CINTA SANG KEKASIH…..
Macam2 cinta yang ada dalam dunia ni…. Betulkan?? 
Cinta palsu…cinta duitan….cinta nafsu….cinta harta…..cinta kenamaan..dan pelbagai lagi…. 
Cinta yang ingin aku tulis kan bukan lah cinta biasa…..
Bahagiakah  bila jatuh cinta?
Gembirakah bila jatuh cinta?
Sukar untuk di ungkapkan…. Perit untuk di jelaskan…. cinta seorg perempuan dan seorang lelaki…. Bermula dgn rasa rindu…. Yg diselitkan dgn perasaan sayang ditanam dengn perasaan kasih…. 
Cinta itu pula disambut dgn tangan kanan si dia…..bayangkan seperti tumbuhnya mawar merah…. Bagaimana untuk hidupkan mawar itu?? benih di bajai….disirami…..dijaga….diberi cahaya….Cinta  pula.. kau sirami dgn kasih  syg…kau berikan cahaya kebahagiaan…..itu lah cinta....
Indah kan???
Bahagiakan???
Tapi bagaimana pula hidup nya benih tanpa tanah???
 Tanpa air???
Mampu kah mawar itu mekar????
Apa yang di maksudkan tentang mawar itu???
Benih yang tidak bertanah…sama la seperti cinta yang  tidak bersambut… cinta tersimpan tanpa terungkap….kerana Takut cinta itu ditolak menjadi  penyebab utama perasaan itu tersimpan disanubari…. 
Cinta ni kadang2 menyeronokkan tp kadang2 menyakitkan…. Adakalanya kita tersangat bahagia tapi tetap terselit kelukaan yang memedihkan…..
apabila kita berdepan dgn kesulitan….fikiran jd bingung……kehidupan seolah2 tidak terurus…pemikiran menjadi bingung….otak semacam tak berfungsi……
Cinta tidak buta tetapi manusia yang buta dalam menilai… mencari..dan mengenal erti Cinta….
Pernah suatu ketika  mencuba untuk melupakan cinta… tapi sukar untuk melepaskannya.,… Tatkala cinta itu hanya dirasai oleh sekeping hati sahaja ….Kerana takut cinta itu tidak bersambut…. 
Hanya mampu pendam di sanubari!! 
haruskah diteruskan dengan perasaan in??   keliru….. fikiran menjadi buntu… otak seakan tidak berfungsi.. entah mengapa… nama nya sering meniti di bibir… pada teman2…pada keluarga…. Dan pada diri  sendiri…..
Namun…setelah terungkap cinta itu pada nya….sayangnya… segala yang terdetik dihati..menjadi kenyataan…. Cinta itu sekadar pada SEKEPING hati!!! Bukan untuk SEPASANG hati……..!!

Di hati hanya mampu berdoa…. Supaya Sepasang Hati Itu mendapat kebahagiaan…..di DUNIA dan di AKHIRAT sana……. Tiada Dendam… Tiada Benci….. Hanya SEKALUNG DOA…. Buat Mereka…..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...