30 January 2011

Makan-makan Petang

wah...ptg ni aku nk jadi chef... nk kongsi satu resepi...yang di ilhamkan oleh Seniman Aziz Satar.... tadi aku tgk kat NONA "resepi pilihan".....mcm karipap tp bukan karipap..ntah la aku pun tak tau nk bg nama apa... tp aku dengan mak aku ubah sikit bahan2 dalam kuih ni...... hheheheeh

Bahan A: Inti
4 biji Ubi (di rebus dan di lenyet)
2 biji telur (di pukul)
1 biji Bawang (dicincang)
udang / daging / ayam (dan sewaktu dengan nya) Tapi aku guna udang ja..sbb tu ja yang ada....
serbuk lada
garam secukup rasa




 UBI DIREBUS



Bahan B : Kulit
Tepung Gandum
Air panas (secukupnya)
garam

cara2 nak buat inti.....
pertama sekali gorengkan telur dan hancurkan didalam kuali, kemudian masukkan bawang dan udang... kacau sehingga masak..dan masukkan lada n garam secukup rasa.. (setelah masak biarkan sejuk) *tak perlu letak dalm peti sejuk pun....
kemudian masuk kan bahan2 yang di goreng td ke dalam ubi yg telah dilenyek....

ubi lenyet + bahan A yg digoreng (kacau sebati)


cara nak buat kulit senang ja... gaulkan tepung bersama air panas yg telah dicampurkan dengan garam... dol kan adunan tersebut

kemudian wat mcm gambar kat bawah ni :

1. dolkan kecik2

2. leperkan

kemudian, masukkan inti kedalam adunan yg telah dileperkan... n bentukkan nya jd seperti karipap.......

(hahaha hasil tangan aku) 

kemudian panaskan minyak... n goreng laaa

(pastikan minyak betul2 panas)

goreng sampai garing..... kemudian sedia di makan!!!!

(biar buruk rupa tp sedap dimakan)

(kalau nak sedap lagi cicah dgn sos)

*selamat mencuba..yang banyak makan abg aku la!! 
sungguh sedap!!!

Musuh iTu Menjadi kawan aku...

MUSUH??? ye ke??
hahah mungkin pada mulanya ja aku dengan dia musuh.... salah aku gak.... tapi sekarang kami kawan.... hahah tapi macam mana kami leh jadi kawan??? mcm na leh jadi musuh tu tak yah lah aku cerita..tapi suatu masa dulu, kami sama2 membenci antara satu sama lain.....tp kalau aku cerita buat malu ja.... tp apa yg aku nk cerita ialah..... macam mana kami leh jd kawan..... ????
hanya dengan satu mesej kemaafan dr aku dan dia... bermula la satu hubungan tanpa rasa perasaan benci, meluat, tak suka, tak leh pandang n yang sewaktu dengan nya lah..Lagi pun Perlu ke perasaan BENCI???
sebenarnyakan perasaan benci ni bila ada dlm hidup, hati tak kan tenang....jiwa tak kan tenteram.... seolah2 ada sesuatu yg sungguh berat sedang kita tanggung!!!!
Tapi sekarang aku rasa tenang sgt2... ya lah..perluke bermusuh dengan org tanpa sebb2 menasabah???????
so jalan terbaik ialah bermaafan.....  aku harap dia dapat maafkan semua kesalahan aku!!! dan aku pun dah maafkan apa2 ja yang dia pernah kata kat aku...... So 0-0 la kan.... tak yah gaduh2.....
semoga antara kami tiada masalah... tp kepada dia.... aku harap dia dapat lalui kehidupan ni dengan tabah...
segala yg berlaku ni ada hikmah nya......semoga dia berbahagia hingga akhir hayat!!! Ingat satu ja... apa yg terjadi ada hikmah nya!!! okek friends.....


SAY NO TO HATE!!!!

*hidup takkan tenang kalau dalam hati ada benci!!

29 January 2011

Tonsil Ku Bengkak!!

Tonsil?? tonsil ni ada dalam mulut kita semua....
yang mana satu tonsil??? cuba bukak mulut depan cermin, pasti tgk kat dalam mulut, kita akan nampak ada mcm 2bebola warna merah.. itu lah tonsil....
ni la tonsil.... aku ambik kat image goggle

    sebelum aku cerita lebih lanjut meh aku terangkan sedikit tentang tonsil, tonsil ni fungsi tonsil ni ialah menapis virus atau bakteria daripada memasuki salur pernafasan sekali gus menjadi salh satu drpa pertahanan badan. Kadangkala tonsil ni gagal nk jalan kan tugas utk pertahanan badan dan akan mengakibatkan keradangan dimana tonsil akan membengkak.

ni contoh pic yg aku ambik kat goggle dimana tonsil membengkak :

nampak tak yg putih2 tu? tu la Ulser dimana keadaan agak teruk la.

  so apa yg aku nk bg tau sekarang ni aku tgh mengalami Tonsilitis atau kata lain nya tonsil bengkak... sakit tu memang la sakit..antara tanda-tandanya ialah :

a. sakit tekak dimana aku mengalami sakit ketika menelan dan susah nk telan, tak kira la telan apa2 pun
b. demam panas
c. yang pastinya tonsil aku bengkak la dan berwarna merah

so sekarang ni kalau aku jumpa Dr. confirm dia bg aku antibiotik sbb nk matikan kuman... tp andai kata tonsil aku ni jadi 3 kali berturut2 dalam setahun, dah tentu kena operation buang tonsil!! so kepada kawan2 yg membaca ni andai kata anda mengalami sakit tekak, cuba tgk n check betui2..takut gak kalau2 anda terkena tonsilitis!!!

*mx2 la tonsil aku ni sembuh cepat2...takut nk kena operation!!

28 January 2011

Me N Yana

 Rindu plak aku kat sahabat aku ni.... Student Politeknik Ungku Omar... 
yana ni sahabat aku n aku syg sgt kat dia... bnyk benda kami kongsi bersama.. aku kenal dia pun dr kawan aku  "hambali" tu.... yana ni bnyk bg nasihat kat aku, kami ni kira satu saiz..tp dia comei lg dr aku... ehhehe
   Aku rindu sgt2 kat yana...dh lama aku tak jumpa yana.. lepas dia hbs belajq,balik Johor terus dh tak jumpa... tp satu hari nanti pas aku keja n ada masa aku nk jalan2 kat tempat yana...semalam mesej yana.... n nak ja aku terus g johor jumpa dia!! waaa rindu nk peluk yana....... yana lah bnyk ajar aku guna otak... maksud aku, berfikir sesuatu tu dgn lebih mendalam... n dia la bnyk bg aku semangat utk lupakan kisah lama aku!! N aku sayang Yana!!! sebagai kenangan. kmi dua bertukar harta... hehhe aku ambik Selipar yana, yana plak ambik tshirt aku!! ehhehe nasib baik satu saiz.. ni ada gambr2 aku dgn yana wakyu kami jalan2 kat gunung lang.... sebenarnya km pergi bertiga..tp cukup la aku letak pic aku dgn yana je... hehehe

*me n yana

*satu saiz..tp comei kan??

*gunung Lang!!

*sedaih sgt sbb hr last yana kat ipoh tak dapat jumpa! waaaa sedikit kecewa

26 January 2011

Hantar RESUME

     Hari ni seharian di temani kawan ku...wani.... aktiviti mencari kerja...
ala aku hantar resume dekat hospital2 yg berdekatan dengan rumah aku ja... ermmm susah jugak nak cari keja ja... ya lah, aku dah hantar resume, pas tu kena tunggu kalau ada kekosongan, pas tu interview plak... pas tu baru masuk keja... sekarang ni kan kolej jururawat mcm cendawan tubuh lepas hujan... so bnyk la penghasilan nurse2 swasta ni. nak wat mcm mana kan.agak susah la nk cari kja!!
.. sekarang aku kena tunggu panggilan la... ada rezeki, ada la..Insyaallah.. aku dah cuba yang terbaik... yg lain aku serah pada Ilahi....
  nk ikutkan hati  aku ni memang dah bosan dok umh ni....keja aku, makan, tidoq, on9,kuar jalan2... memang bosan amat laa...kalau dah tak tau nk wat apa sgt, aku p umh makcik aku.....  tak keja ni nk enjoy pun tak syok.... ya la, nk beli apa2 pun susah,, ye lah aku tak keja kan.... apa lg... hehe nganga ja la.....
  mak aku kata,... sekarang ni rehat puas2 sbb lepas ni dah keja nak rehat pun susah... hehe...so sekarang Tidoq puas!! ehheeheh

*pic2 ni aku sempat snap masa p hantaq resume ptg td.. apa lg masa masih awl so aku n wani yg kaki berjalan ni g jalan2 lah... antara destinasi nya ialah:


Dalam Kereta>>>ni la wani!!
*kawan aku masa umuq 10 thn n still kawan sampai sekarang!!


Ni plak kat Padang Kota!!

* Tempat lepak kat depan Gurney Hotel!!

* memang syok jalan2 td..... siap wani belanja makan Mee sotong yg popular kat padang kota n kat penang ni!!! memang best la!!!!

Maklumat peting : wani tak sihat...jari kaki retak.. tp still nk jalan2 ehhe

25 January 2011

"single"

Sunyi ke kalau hidup tak berteman? ntah lah.. aku pun tak pasti... tapi apa yg aku tahu, kalau kita bercinta sekali pun, belum tentu ianya akan membawa sinar or kebahagiaan dalam hidup..... lepas tu apa yang kita rasa cuma sakit.... sukar sebenarnya untuk kita mencari cinta.... kadang2 bila kita bertemu dengan cinta, ianya bukan milik kita... kadang2 cinta datang sendiri pada kita... tapi kita pula tak sedar akan kehadirannya sehingga kita leka dan terus hilang cinta itu.....
kini aku akui, aku mula terasa kosong hidup ni tanpa seorg teman yang dipanggil "kekasih" tp perlu ke bercinta jika hanya untuk mengisi ruang kesunyian?? aku tidak mahu mengisi ruang "single" aku ni just sebb nk hilangkan sunyi... bahaya tu... lagi zaman sekarang ni susah aku nk jumpa lelaki yang betul2 boleh terima diri aku seadanya... yang ada pun mungkin sekadar suka2 sbb mereka pun sunyi gak..mungkin la kan.... buat masa sekarang aku still bahagia bersama mak n abg aku..... kawan2... tipu lah kalau aku kata aku tak teringin untuk hidup berteman..... tapi aku masih muda lagi kan.......baru masuk 22..... kiranya sekarang ni kalau aku ada "kekasih" adakah aku akn dikongkong??? aku tak suka hidup aku ditentukan oleh org lain.. jadi biar la aku yg tentukan hidup aku sendiri.....selagi ianya betul.aku tak suka org larang aku...kecuali apa yg aku buat tu tak betul..
sekarang ada insan yang ingin hadir dalam hidup aku..... tapi aku tak boleh terima siapa2 lagi buat sementara waktu.... aku nk lupakan kenangan2 silam aku dn seseorg supaya aku dapat terima insan lain.... sbb kisah lama lah buat aku tak leh terima mana2 lelaki buat masa sekarang... aku selesa berkawan dengan semua orang dan itu lebih baik dr aku bercinta... kepada dia yg menaruh hati pada aku, aku mx maaf... aku belum bersedia.....aku ingin "single" dulu..... aku nak capai apa yg aku nak dulu!! kemudian...Next step!!! ehheehehe

Lagu Utk Blog!

Tadi aku layari web ni http://widgetindex.blogspot.com sbb aku nk cari lagu yg sesuai utk letak kat blog aku ni... tiba2 aku terklik satu lagu ni..lagu yg pembaca sedang dgr ni la... aku tetarik dengan lirik lagu ni.... lirik ni menceritakkan sang penyanyi mengharapkan kembalinya "cinta" dalam hidup nya.....
lagu ni begitu menyentuh hati aku...sebelum ni aku tak pernah pun dgr lagu ni... lagu ni di nyanyikan oleh salah satu band indonesia..TAXI BAND... aku tak pernah dgr pun nama kumpulan ni... tapi lagu ni memang best sbb tu aku post kat aku nya blog..mungkin ada kaitan dgn aku gak kot.. sbb tu aku minat sangat... di sini aku sertakan lirik lagu kumpulan ni.....tajuk nya SAYANG KU.....


Oh cinta
Kini dirimu ada dimana
Ku sangat merindukanmu
Ku sangat membutuhkan dirimu
Hooo uuoo.. cinta
Ku harap engkau cepat kembali
Jangan engkau pergi lagi
Jangan kau meninggalkan diriku
Sering ku rasa rindu ini menyiksa
Sungguh terasa hidupku kini hampa
Bila kau tak ada disini
Sayangku ingin engkau tahu
Sayangku ingin kau mengerti
Saat ini aku merindukan engkau
Yang jauh yang jauh
Ingin rasanya ku berlari
'tuk membawa engkau kembali
Dipeluk hanya dipelukku

                                 

ni la TAXI BAND

*aku cari kat Google gambar mereka....

22 January 2011

rindu hidup pelajar!!

      Mula terasa rindu dengan kawan2 kat kolej dulu.... masa kelas dulu semua gila2... maksud aku otak gila2.. bukan gila yg sakit otak tu..ehhehe.. belajar kat ipoh 3 tahun 3bulan (bukan repeat sem ye) banyk ajar aku erti2 kehidupan. pergaulan. n banyak sangat kenangan2 suka dan duka..... yang seronoknya kelas aku ni semua nya sepakat...buat jahat sama2 buat baik pun sama2.......
           Kalau masa praktikal tu lg best..... bila tak dak keja apa lg.... lepak sembang2... tp tiba2 kalau nampak puan, buat2 la pegang BHT patient....kononnya baca report la kan..padahal baik punya gosip!! mcm2 gak aktiviti yg aku n kawan2 aku buat.. yang paling best masa program pendidikan kesihatan kat sek men tambun...
              pastu praktikal kat Hospital Bahagia Ulu Kinta!! memang syok la......
waktu2 yg menakutkan bila setiap kali nk xzam n keluar result!! memang muka aku n kawan2 aku mcm2 bentuk ada!!! 3 thun kenal,mcm2 perangai,mcm2 gelagat leh tgk... tp zaman student la paling best.... teringat aku makan kat kedai pak leman, pas tu makan dalam kelas, kena jaga org2 kurang siuman, praktikal kat teluk intan, masak dalm bilik kat asrama , macam2 lagi la!!
semua tu segar dalam otak aku ni!!
                    sekarang ni semua dah berjaya....dah lulus Xzam penting, semua dh melangkah ke alam baru....pas ni dah tak rasa dah. Tido sebantal, makan suap2, share2, pas tu tgk Tv sama2, study sama2, joging sama2 tp aku lah yg paling malas nk p joging sbb ada masa ja aku TIDOQ!! hhehehehehe

    selama aku belajar nursing ni, benda yang kerap terjadi ialah pindah randah!! dari Sg rapat ke Teluk Intan pas tu pindah sg rapat p teluk intan lg dah tu pindah kledang last sekali klebang.pas tu cuti sebulan terus aku pindah duduk umah sewa... ehee... SYOK GILA!!!


Ni time nk angkat barang nak pindah!! 


   
Ni plak hostel lama aku



Nurses Day Kat HOTEL!!


Praktikal kat Hospital Ipoh (penat ja wajah2)


Ni plak kat HBUK



Ni makan kat kedai Pak leman kat Kolej aku


NI plak time aku incharge kat wad 2D!! best gilaaa 

* OKTOBER 07 UNIKL Royal College Of Medicine Perak , Aku rindu kat hampa semua weh!!!



19 January 2011

TOPUP!!!!

Maxis          RM 5.00 X 9 keping      
                   RM 10.00 X 69 Keping
                   RM 30.00 X 9 Keping
                 jumlah : RM 1005.00

Celcom       RM 10.00 X 4 keping
                   RM 30.00 X 13 keping
                   RM 50.00x 1 Keping
                  jumlah : RM 480.00

Digi            RM 10.00 X 6 Keping
                  Jumlah : RM 60.00


JUMLAH KESELURUHAN : RM 1515.00

hahaahha pelik kan benda pa la yg aku kira ni?? ahahah tu la...aku kemas2 almari tiba2 aku terjumpa koleksi kad topup..masa sekolah dulu rajin la jugak aku kumpul Kad topup ni......  semua dalam RM 1515.. fuyoo ni zaman sek masa form 4,form 5..aku topup sebanyk ini??? kalau aku kira sampi ke sekarang ni??? agak2 berapa lah kan...bnyk  nya duit aku hbs kat topup rupanya!! heheehheeh

*koleksi topup aku!!!!

Sombong......

Sampai hati sorang mamat ni ckp aku ni SOMBONG??? 
mentang2 la aku tak balas mesej dia, dia kata aku sombong???
tu la orang yang tak kenal aku semua kata aku sombong....
tapi macam mana aku nk buat bagi orang tengok aku tak kata aku sombong???? 
tu la..kenal dulu aku ni baru la kata aku ni sombong ka, berlagak ka.. 
aku ni punya la baik...penyayang...comei..manis.... (ops terpuji diri sendiri)
tapi boleh plak kata aku sombong???

bercakap pasal sombong.... sombong ni kadang2 ada bagusnya gak... ye la cuba fikir selalunya 
kalau kita layan..dikatanya "gatal" atau "melayan" n bila tak layan???
ni la jd nya.... di label sebagai SOMBONG????

tapi untuk menapak friend di hati apa salahnya kalau kita lapangkan dada dan ucap selamat datang kepada org yg ingin kenal dgn kita kan???

haaaa....mamat yang kata aku sombong tu... ni hah nama nya Ayie aka Fikri.... bila aku dah sembang2 dgn dia, baru lah dia tau rupanya aku ni peramah!!!
baik hati, senang di ajak berbincang!!! hahahahahaha 




                                            
                                                Ni Lah Jejaka Yg ckp aku sombong!!

mesti dia terasa bngga kan sbb gambar dia aku letak kat blog aku...!! hahahahaha

*ayie tak labelkan aku sombong dah..sbb aku baik* 

13 January 2011

LULUS LJM!!!

          Alhamdulillah..aku bersyukur pada Ilahi... Berterima kasih kepada mak and abg aku yang dah bnyk berkorban untuk aku. kepada semua Lecturer n CI diploma Kejururawatan UNIKL RCMP diatas tunjuk ajar mereka, juga kepada kawan2 aku yg dan bnyk bantu aku bagi mencapai kejayaan!! aku dan kawan-kawan aku semester 6oktober 07 dan sem 6 januari 08 yang telah lulus 100% dalam Peperiksaan Lembaga Jururawat Malaysia (LJM).. 
           Aku happy amat2 tak terkata bila aku dah lulus xzam ni! bersyukur amat..dah la soalan LJM tu agak mencabar dan menguji minda aku..... memang aku tak sedap otak betul sementara result nk keluar.. ye la... mana tau kan kot2 keputusan nya negatif ke... Tapi aku bersyukur!! aku LULUS!!! maknanya  pas ni aku kena siap sedia untuk melangkah ke alam pekerjaan plak..... Tak sabar rasanya nk masuk alam pekerjaan ni!!! 
         Isnin ni aku kena g ipoh Utk ambik Slip xzam LJM!! lepas tu aku nk uruskan resume aku.. nthen interview... pas tu kerja!! insyaallah bulan 10 thn ni Konvo kat Putrajaya!!! wahh tak sabar nya tunggu KONVO!!! yahooo aku berjaya!!!!!!!!!

                                                   HAPPY GILA!!!

11 January 2011

Kehidupan.....

sebenarnya kan..apa yg kita lalui dalam hidup ni... cuma ujian dan dugaan...
pahit macam mana sekalipun atau sakit yang amat pun.... kena juga lalui
sbb itu la kehidupan!!
andai kita pernah sygkan dia....cintai dia... lepaskan lah dia pergi sbb dia tak pernah
perlukan kita dalam hidup...dah tu blh pula jadikan kita ni sbgai tempat utk tempiaskan kesunyian..
kira mcm dipergunakan la.. cuba tgk bila dia bahagia sekarang....
sebelah mata pun dia dah tak cari kita....
so tak kan nk tungu...n tunggu,,,pas tu tunggu lg???
apa lg cabut ja la dr hidup dia kan????

yang penting bukan masa lepas tp masa di depan kita tu!!!!
bnyk lg yg kita nk lalui/.. hidup ni masih panjang..jd jgn sia2 kan kehidupan ni..
 jgn terlalu fikirkan benda yg menyakitkan sbb ia memang memedihkan..apa kata fikir apa benda2 yg menarik...
insyaallah segalanya akan pulih!!!

semalam adalah kenangan!! hr ni kenyataan... esk impian!!!
mulakan hidup baru dengan insan yg benar2 perlukan anda disisi!!lebih baik di sygi drpada menyayangi!!!

YANG PENTING YAKIN DENGAN DIRI SENDIRI!!!!

INGAT YA!!!!!!!

Pengemis Perasaan!

Mungkin Mudah Untuk jatuh CINTA..... tapi sukar untuk melupakannya...
kehadiran cinta tak pernah di panggil.... dn apabila ingin mengusir terasa siksanya....
salahkah aku mencintai kamu yang tak kan mungkin menjadi milik aku???
salah kah aku merindui kamu yang tak pernah merindui aku??
salah kah aku menyayangi mu lebih dari seorg teman????????

AKU
semakin hari semakin sayang....
semakin hari semakin rindu.....
semakin hari semakin kuat ingatan ini kepada kamu....
semakin hari semakin banyak kenangan aku dengan kamu.....
dan
semakin hari semakin dalam perasaan kasih ini.......

tapi sampai bila harus begini???
sampai bila aku perlu merasa cemburu dgn hubungan kamu dan dia???
sampai bila aku perlu menyimpan semua ni dn menanggung kesakitan yang
tak pernah nampak di mata.....

aku sedar siapa aku pada kamu.....
aku sedar siapa diri ini pada kamu....

aku akan belajar melupakan kamu...
aku akan belajar jauh dari hidup kamu...
kerana
aku tahu suatu hari nanti kamu akan pergi dari hidup aku
aku tahu aku mampu menjalani hidup tanpa kamu...
walaupun terpaksa kehilangan kamu........

terasa pedih bagai di hiris sembilu
untuk aku lalui semua ini....
senyuman dibibir aku tidak memaparkan tangis dihati ku.....

kenapa aku mengenali kamu kalau akhirnya aku perlu melepaskan kamu???
atau
perlukah aku terus mengharapkan KASIH SAYANG kamu pada aku????

MUNGKIN INILAH TAKDIRNYA BILA AKU JATUH CINTA PADA INSAN
YANG HATINYA TELAH MEMILIKI CINTA


Percintaan

Apa yang di maksudkan dgn percintaan??? 
Satu perasaan kasih dan sayang yang mengadungi seribu satu perasaan yang sukar digambarkan…. 
Cinta memang pada Allah…. Tapi yang  dimaksudkan  ialah CINTA SANG KEKASIH…..
Macam2 cinta yang ada dalam dunia ni…. Betulkan?? 
Cinta palsu…cinta duitan….cinta nafsu….cinta harta…..cinta kenamaan..dan pelbagai lagi…. 
Cinta yang ingin aku tulis kan bukan lah cinta biasa…..
Bahagiakah  bila jatuh cinta?
Gembirakah bila jatuh cinta?
Sukar untuk di ungkapkan…. Perit untuk di jelaskan…. cinta seorg perempuan dan seorang lelaki…. Bermula dgn rasa rindu…. Yg diselitkan dgn perasaan sayang ditanam dengn perasaan kasih…. 
Cinta itu pula disambut dgn tangan kanan si dia…..bayangkan seperti tumbuhnya mawar merah…. Bagaimana untuk hidupkan mawar itu?? benih di bajai….disirami…..dijaga….diberi cahaya….Cinta  pula.. kau sirami dgn kasih  syg…kau berikan cahaya kebahagiaan…..itu lah cinta....
Indah kan???
Bahagiakan???
Tapi bagaimana pula hidup nya benih tanpa tanah???
 Tanpa air???
Mampu kah mawar itu mekar????
Apa yang di maksudkan tentang mawar itu???
Benih yang tidak bertanah…sama la seperti cinta yang  tidak bersambut… cinta tersimpan tanpa terungkap….kerana Takut cinta itu ditolak menjadi  penyebab utama perasaan itu tersimpan disanubari…. 
Cinta ni kadang2 menyeronokkan tp kadang2 menyakitkan…. Adakalanya kita tersangat bahagia tapi tetap terselit kelukaan yang memedihkan…..
apabila kita berdepan dgn kesulitan….fikiran jd bingung……kehidupan seolah2 tidak terurus…pemikiran menjadi bingung….otak semacam tak berfungsi……
Cinta tidak buta tetapi manusia yang buta dalam menilai… mencari..dan mengenal erti Cinta….
Pernah suatu ketika  mencuba untuk melupakan cinta… tapi sukar untuk melepaskannya.,… Tatkala cinta itu hanya dirasai oleh sekeping hati sahaja ….Kerana takut cinta itu tidak bersambut…. 
Hanya mampu pendam di sanubari!! 
haruskah diteruskan dengan perasaan in??   keliru….. fikiran menjadi buntu… otak seakan tidak berfungsi.. entah mengapa… nama nya sering meniti di bibir… pada teman2…pada keluarga…. Dan pada diri  sendiri…..
Namun…setelah terungkap cinta itu pada nya….sayangnya… segala yang terdetik dihati..menjadi kenyataan…. Cinta itu sekadar pada SEKEPING hati!!! Bukan untuk SEPASANG hati……..!!

Di hati hanya mampu berdoa…. Supaya Sepasang Hati Itu mendapat kebahagiaan…..di DUNIA dan di AKHIRAT sana……. Tiada Dendam… Tiada Benci….. Hanya SEKALUNG DOA…. Buat Mereka…..









08 January 2011

RiNdu MeReKa BeRdUa!!

mengenali 2 org gadis ni...sesuatu yg begitu indah dalm hidup aku....
tidur setilam....makan bersama2.... buat hal sama2.... gelak ketawa pun sama2...
sedih sama2...bak kata org...semua bersama2.... sekarang aku dah jauh dr mereka berdua...tak der la jauh sgt...mereka di ipoh...aku di penang.... suatu yg indah mengenali mereka berdua....
sorang nama Nurul...sorang lagi Fiza.... dulu tido sebilik... tp sekarang aku dh ada kat penang.....
memang aku rindu sgt2 kat nurul n fiza... susah nk cari kawan sebaik mereka berdua!!!


















Ni gambar aku dgn fiza!!! 
ini plak gmbar aku dgn nurul!!!


Sesungguhnya aku rindu gila kat fiza dgn nurul!!! RINDU AMATTT!!

07 January 2011

New baby

Aku dah dapat ank sedara baru..baby gurlz... memang comel sgt...sian sepupu aku kak malisa sbb bersalin secara LSCS (melaui pembedahan la) its mean..kak malisa kena banyk rehat la..... kos dia kena jaga luka pembedahan tu....
ini la baby gurlz kak malisa!!
comei kan?? comei mcm mak dia la... tak kan macam aku plak...... pelik tu...!! hahahaha 
ini ank sedara aku yg ke 4....... pas ni ada lg sorg... mungkin bulan 4 kot keluar dr perut... nantikan lah kemunculan baby tu plakkk.... hehehehehe


Try Test!!

ni first post aku kat blog ni!! susah gak ye... tak pa2 ni kira baru belajar la kan........


ini gambar aku.... nk kata baru..baru la gak... hujung thn 2010...gambar ni di ambil kat gunung lang! 
ni kranya perkenalan siapa aku laa!!! 
nanti aku post lg k?? bye2
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...